Wassymbolen

Wassymbolen

Op kleding die je koopt staan vaak wasvoorschriften. De wasvoorschriften worden met wassymbolen aangeduid. Het probleem is echter dat deze aanduidingen veel mensen vaak niets zeggen. Wil je zolang mogelijk plezier hebben van jouw kleding, dan is het absoluut raadzaam te weten wat al die symbolen betekenen. Wij van Stomerij Java in Den Haag bieden onze klanten daarom een helpende hand en proberen ze het een en ander duidelijk te maken.

Wassymbolen uitgelegd

Niet alle kleding is geschikt voor de wasmachine. Staat er een wassymbool op het kledingstuk met een kruis, dan wil dat zeggen dat het niet geschikt is voor de wasmachine. In dat geval dien je het kledingstuk te laten stomen. Krijg je te maken met een label waarop er een hand is gedrukt, dan is er sprake van handwas en dien je een wasteil te gebruiken.

Gebruikmaken van een wasmachine betekent dat je kunt kiezen uit verschillende temperaturen. Dit is een doelbewuste keuze. Diverse soort kledij mag namelijk maar met een maximale watertemperatuur gewassen worden. Kom je een wassymbool op textiel tegen waarop een nummer staat aangegeven, bijvoorbeeld 30 , 60 of nog hoger, dan geeft dat de maximale temperatuur aan die je mag instellen. Deze maximale instelling is speciaal bedoeld om het wasgoed weer goed schoon te krijgen zonder dat er beschadigingen optreden.

Strepen op waslabels

Waar je ook rekening mee moet houden zijn strepen die op wassymbolen voorkomen. Bepaalde kleding dient namelijk subtieler behandeld te worden dan andere kleding. Wasmachines zijn daarom ook met speciale programma’s uitgerust die hiermee kunnen omgaan. Zie je een symbool met daaronder één streep, dan heb je te maken met een was dat een fijne of een lichte behandeling dient te ondergaan. Staan er twee strepen, dan mag je de was alleen middels een fijn wasprogramma behandelen.

Dit was in het kort onze uitleg wat betreft wassymbolen. Kom je er toch niet mee uit, wij van Stomerij Java in Den Haag staan je graag te woord.

Druk op het logo hieronder om uw kleding direct op te laten halen door Stomerij Taxi.